Vaalikynästä | Terveysaseman säilymisestä Pyhtäällä

Terveysaseman tulevaisuus ei ole enää meidän kuntapäättäjien käsissä, vaan tulevien aluevaltuutettujen eli aluevaltuuston käsissä. Eduskunnan kesäkuussa hyväksymä sotelaki ei suoranaisesti suosi jatkossa kokonaisulkoistus-sopimuksia ja se vaikeuttaa Pyhtään tilannetta. Tulevaisuus Pyhtään oman terveysaseman säilymiseksi ei ole itsestäänselvyys.

Pyhtään ennustettavissa olevat terveysmenot ja hyvä palveluntaso on herättänyt suoraan sanottuna hienoista ”ihmetystä” muissa Kymenlaakson kunnissa ja kaupungeissa. Meillä puhelinpalvelu pelaa ja soittaen pääsee läpi samana päivänä. Lääkäriin pääsee kiireettömässä asiassa keskimäärin 5 vuorokaudessa (tilasto tammi-syyskuu 2021). Pyhtäällä hallituksen asettamaan tavoitteeseen ”viikossa hoitoon” toteutuu jo nykyisellään.

Pyhtäällä on erittäin hyvin toimivat aikuisten mielenterveyspalvelut, täällä toteutetaan joissain tilanteissa aivan erikoissairaanhoidon tasoista palvelua. Lasten ja nuorten palveluja tulee edelleen kehittää yhdessä koulun ja hyvinvointialueen kanssa. Kouluterveydenhoitaja ja -psyykkarit tulee säilyä kouluilla.

Lisäksi olen sitä mieltä, että henkilöstö on tulevan hyvinvointialueen tärkein voimavara. Vain hyvinvoiva ja riittävä henkilöstö voi tuottaa palveluja ja hoitaa potilaita hyvin.

Sote- ja sopimuspalokuntien kiinteistöt tulee varmasti tulevien aluevaltuustojen alkumetreillä tarkasteluun. Julkisella puolella kiinteistöjä on runsaasti ja käyttöaste vajaa.

Keskustan ehdokkaana puolustan lähipalveluja ja tulen ajamaan asioita, että jokaiseen kuntaan tarvitaan oma sotepalvelupiste – vähintäänkin lääkäri-sairaanhoitaja-neuvola-labrat-kotisairaanhoito sekä suunterveydenhuolto yms. palvelut, mitä paljon käytetään.

Näen, että toimivaa kokonaisuutta ei tulisi purkaa. Pyhtäälle tarvitaan edelleen oma sotepalvelupiste, jota voidaan kehittää yhdessä nykyisen palveluntuottajan kanssa kohti tulevaisuuden tarpeita. Nämä kaikki ajatuksella "lähellä sinut ja tarpeesi tunnetaan parhaiten".

Etusivulla nyt

Luetuimmat